OVER BORECO

Boreco is een machinebouwbedrijf van de zuiverste soort. Het bedrijf werd opgericht door de twee broers Wim en Gerard Borst. De boerenzonen, beiden technisch geschoold, begonnen hun onderneming in een oude schuur. Vanuit hun ervaring in het ouderlijke agrarische bedrijf zagen ze kansen om machines te ontwikkelen voor de veeteeltsector, zoals draaistallen en kuilblokschuiven. Vijf jaar later waren er vijf personeelsleden in dienst.
 
In 1996 verliet broer Gerard het bedrijf. Wim Borst zette in op een groeiend, veelzijdig bedrijf. Naast de veeteeltsector bediende Boreco inmiddels ook de fruitteelt. Bijvoorbeeld met hoogwerkmachines in kleine seriebouw en met containers. In 1999 verhuisde het bedrijf naar een goed geoutilleerd nieuwbouwpand.

Het medewerkersbestand groeide naar 15 personen. Het kennisniveau groeide mee. Met passie voor de techniek en voor de afnemers investeerde het jonge bedrijf in innovatie. De rol van automatisering in de machines werd belangrijker. Op verzoek van klanten werden steeds vaker machines op maat geproduceerd. Specials noemen we die; hoogwaardige machines die in eigen beheer en in nauwe samenwerking met de eindgebruiker worden ontwikkeld, vanaf de tekentafel tot en met de installatie. Om die hoge standaard te bereiken investeert Boreco in techniek.

In 2011 werd het huidige bedrijfspand betrokken met een riante bouwhal en de nieuwste machines. Daar kan Wim Borst ten volle zijn doelstellingen verwezenlijken: met passie nieuwe uitdagingen aangaan, vernieuwing brengen in de tuinbouw en veeteelt met een veelzijdig aanbod en een klantgerichte benadering. Het huidige personeelsbestand telt 25 gedreven professionals.