Wortelsnijder

Voor bevordering van groei van het fruit.

Efficiency in de fruitteelt

Minstens 80 procent van de hoogwerkers die worden gebruikt in de Nederlandse fruitteelt, is ontwikkeld en vervaardigd door Boreco. Het paradepaardje is de Titan, een elektrisch aangedreven hoogwerker die een enorme besparing levert op de kosten van brandstof. De machine heeft een verstelbare spoorbreedte en werkhoogte. Daardoor is de Titan in vrijwel elke fruitgaard inzetbaar. Dankzij de vierwielaandrijving, tractie- en speedcontrole werkt de hoogwerker op elk terrein, beladen of onbeladen op een constante snelheid, vrijwel geruisloos en zonder trillingen en uitlaatgassen. Een investering in brandstofkosten, milieu- en arbovriendelijk werken en efficiency.

Kwalificaties van de Titan

De Titan is een moderne machine die zichzelf binnen korte tijd terugverdient. De Titan werd ontwikkeld in 2012 met het oog op de moderne fruitteeltsector. Vanuit haar contacten met de eindgebruikers kent Boreco de behoeften en wensen. De Titan is ontwikkeld om optimaal aan die kwalificaties te voldoen. Of het nu gaat om appels, peren, kersen, spilaanplant, V-hagen of het openen en sluiten van hagelnetten, de Titan is inzetbaar. De hoogte van het werkplateau is eenvoudig instelbaar van één tot drie meter.

Aandrijving

De Titan is voorzien van 24 batterijen en wordt daardoor geheel elektrisch aangedreven. De praktijk wijst uit dat een batterijvulling twee tot vijf dagen mee gaat, afhankelijk van de werkzaamheden.

Wat fruittelers zeggen over de Titan

Belangrijke redenen te kiezen voor de Titan als duurzame bedrijfsinvestering, zijn de besparing op brandstofkosten en het werkcomfort; de Titan maakt geen geluid, geeft geen uitlaatgassen en is trillingsvrij. En bovenal is de Titan een degelijke en sterke machine, die u verzekert van continuïteit.