Over Ons

Over Boreco

Boreco is een gespecialiseerde machinebouwer/ machineproducent. In eigen huis ontwerpt en produceert Boreco machines, zoals elektrische hoogwerkers, draaistallen, automatische voedersystemen, maaimachines en heftrucks. Machines die de efficiency bevorderen. We zeggen: “het komt als plaat staal binnen en gaat als rijdende machine de deur uit”. Alles wat tussen de opdracht en het uitleveren van de machine zit gebeurt in eigen huis door onze specialistische en vakkundige medewerkers. Wij maken gebruik van diverse bewerkingsmachines waarbij alle facetten voor elke machine bewerkstelligd kunnen worden. En dat is waardevol in een bedrijfstak waar de looncomponent hoog is. Dankzij een sterke verbondenheid met de sector, loopt Boreco steeds voorop in de ontwikkeling van nieuwe producten en technieken. Wim Borst, oprichter en directeur van Boreco: ,,Innovatie is onze drijfveer. Een wezenlijkebijdrage leveren aan het succesvol ondernemen van de klant, dat willen wij met onze producten’’.Zo hebben wij al diverse machines mogen maken voor grote klanten. Deze zijn wereldwijd verzonden en naar volle tevredenheid in gebruik. Van Zweden tot Nieuw Zeeland, Chili, Canada tot Kazakhstan en vele landen daartussenin.

Hoe het begon

Boreco is een machinebouwbedrijf van de zuiverste soort. Het bedrijf werd opgericht door de broers Wim en Gerard Borst. De boerenzonen, beiden technisch geschoold, begonnen hun onderneming in een oude schuur. Vanuit hun ervaring in het ouderlijke agrarische bedrijf zagen ze kansen om machines te ontwikkelen voor de veeteeltsector, zoals draaistallen en kuilblokschuiven. Vijf jaar later waren er vijf personeelsleden in dienst. In 1996 verliet broer Gerard het bedrijf. Wim Borst zette in op een groeiend, veelzijdig bedrijf. Naast de veeteeltsector bediende Boreco inmiddels ook de fruitteelt. In 1999 verhuisde het bedrijf naar een goed geoutilleerd nieuwbouwpand. Het medewerkersbestand groeide naar 15 personen. Het kennisniveau groeide mee. Met passie voor de techniek en voor de afnemers investeerde het jonge bedrijf in innovatie. De rol van automatisering in de machines werd belangrijker. Op verzoek van klanten werden steeds vaker machines op maat geproduceerd. Specials noemen we die; hoogwaardige machines die in eigen beheer en in nauwe samenwerking met de eindgebruiker worden ontwikkeld, vanaf de tekentafel tot en met de installatie. Om die hoge standaard te bereiken investeert Boreco in techniek. In 2011 werd het huidige bedrijfspand van 4500 m2  betrokken met deze riante bedrijfshal en een grote diversiteit aan bewerkingsmachines. Daar kan Wim Borst, samen met zijn medewerkers, ten volle zijn doelstellingen verwezenlijken: met passie nieuwe uitdagingen aangaan, vernieuwing brengen in de tuinbouw en veeteelt met een veelzijdig aanbod en een klantgerichte benadering. Het huidige personeelsbestand telt 30 gedreven professionals.

Groei en innovatie

Veelzijdigheid en vernieuwing zijn speerpunten in de bedrijfsvoering. Medewerkers die op het bedrijfsbureau werken aan het ontwerp van een machine, zijn ook de mensen die ervaring hebben op de werkvloer. Veelzijdigheid en vernieuwing zijn speerpunten in de bedrijfsvoering. Medewerkers die op het bedrijfsbureau werken aan het ontwerp van een machine, zijn ook de mensen die ervaring hebben op de werkvloer.

Wim Borst aan het woord

Gevraagd naar de pijlers onder de onderneming Boreco, antwoordt ondernemer Wim Borst: ,,Kwaliteit tegen een goede prijs en innovatie zijn onze kracht! Boreco is een relatief kleine organisatie met een platte organisatiestructuur. We zijn efficiënt georganiseerd, de verkoop verloopt via externe kanalen; vaste partners die onze werkwijze onderschrijven. De vraag van de klant staat centraal. Zowel onze partners als wij zelf begrijpen de agrariër. We weten hoe het agrarisch bedrijf werkt in binnen en buitenland. We zijn op de hoogte van de behoeftes en weten waar de kansen liggen om bedrijven succesvoller te maken. Met goed opgeleide technici hebben wij de beschikking over een schat aan know how, vernuft en creativiteit. Samen werken we met gedrevenheid aan kwalitatief hoogwaardige producten voor een marktconforme prijs’’.

Erkend leerbedrijf

Voor leerlingen en stagiaires zijn wij al vanaf het prille begin een erkend leerbedrijf zo bied Boreco stages voor VMBO, MBO en HBO stagiaires en zijn wij een leerbedrijf voor BOL en BBL leerlingen. Het aantal leerlingen is beperkt zodat de begeleiding gewaarborgd blijft. Timo en Patrick zijn praktijkbegeleiders op de werkvloer. Zij zijn enthousiast, hebben al jaren ervaring en weten hun passie voor het vak over te brengen.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemerschap

Een aantal ruimtes in het pand is in gebruik als winkel en voorraad voor de speelgoedbank, voluit Stichting De Speelgoedbank De Meern ‘Het Speelkwartier’. Door de speelgoedbank huisvesting te bieden en te ondersteunen geeft Boreco invulling aan haar doelstellingen in maatschappelijk verantwoord ondernemerschap. ,,Elk kind heeft recht om te spelen,’’ zegt Wim Borst. ,,Spelen helpt kinderen om zich te ontwikkelen tot evenwichtige volwassenen. Via de speelgoedbank dragen wij ons steentje daaraan bij.’’ Het doel van Het Speelkwartier is het doorgeven van goed herbruikbaar speelgoed aan kinderen uit gezinnen met een laag inkomen ‘daar waar geen geld is voor speelgoed’. Wilt u meer weten of Het Speelkwartier steunen? Kijk dan op de websitewww.speelgoedbankdemeern.nl

Duurzaam ondernemen

Sinds 2016 leveren 1010 zonnepanelen op het dak de zonne-energie, goed voor zo’n 262.000 kWh. Daarnaast is het gehele pand voorzien van ledverlichting, zijn er bewegingssensoren en is er een installatie voor warmteterugwinning.

Onze Producten

cow

Veeteelt

De conventionele melkstallen die wij bij Boreco maken kenmerken zich door diversiteit en maatwerk.

IMG_5252

Fruitteelt

Vanaf de oprichting van Boreco worden er producten gemaakt die voor efficiëntie en gebruikersgemak dienen in de fruitteelt.

Haspell

Specials

De specials die we bij Boreco maken zijn in opdracht van en in samenspraak met de klant.